• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Suriye Sınırına Yardımlar Ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Seydişehir Gönüllüleri adına Hüsamettin Çelik yardımları sınırdaki mültecilere elden ulaştırdı. 3 gün sınırda kalan gönü Seydişehir Gönüllüsü gerçekten tüm Müslümanların yardımları artırmaları gerektiğini oradaki kardeşlerimizin durumlarının çok kötü olduğu dile getirdi.

Konya AYDER Yönetim Kurulu üyesi, Karaman İnsani yardım Derneği Sorumlusu ile birlikte yola çıkan Hüsamettin Çelik ilk olarak "Yaralı Suriyeli kardeşlerimizin kaldığı İHH'nın geçici hastanesine uğradık. Yaralı olan Suriyeli tüm yaralıları ziyaret ederek tek tek görüşerek hem bilgi aldık hem de moral vermeye çalıştık. Gördüğümüz yaralılar içler acısıydı. Kiminin ayağı demirli kiminin belden aşağısı felç olmuş. Çoğu konuşmaya başladı mı ağlamaya başlıyorlar. Bizden başka diğer ülkelerden gelen gazeteciler ve Kore TV si de çeşitli röportajlar yapmaktaydılar. Yaralıların moralleri iyi. Sakatlıklarından kurtulur kurtulmaz tekrar mücadele için Suriye ye gideceklerini söylediler" dedi.

Hüsamettin Çelik'e orada yaşadığınız en etkileyici olayı sorduğumuzda bizlere "Yaralı gençlerden biri cep telefonun dan bir çekim gösterdi kanım dondu hayretle ve üzüntü ile izledim.Cep telefonun da Suriyeli askerler yakaladıkları kendi vatandaşlarına ne istediklerini soruyorlar onlarda özgürlük istiyoruz deyince askerler eli bağlı olan muhalifleri yere yatırıp alın size özgürlük diye resmen koyun keser gibi kesiyor ve başlarını koparıp sıraya diziyorlar.Ben bu Suriyeli askerlere insan bile diyemem,İnsan öldürülür ama bu kadar vahşilik olur mu boğazını kesip koparmak" dedi.

Hüsamettin Çelik bu insanlık dramını dile getirirken tüm insanlığa acil yardım çağrısında bulundu. Son olarak Çelik "Hatay da ki bu göçmen Suriyeli kardeşlerimizi yerin de herkesin görmesini isterim. Yapılan yardımların ehemmiyeti daha iyi anlaşılıyor. Yardım yollayan kardeşlerimizden Allah razı olsun ve yardımlarını Allah kabul etsin diyorum. Allah için herkesin yardım etmesi gerektiğine inanıyorum. Gerçekten çok mağdurlar ve maddi ve manevi desteğimize ihtiyaçları var" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir