• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
`Ezanı Güzel Okuma Kursu` Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Müftülüğü il merkezinde görevli müezzinlere (Kayyım) yönelik 4 Nisan 2011 ile 29 Nisan 2011 tarihleri arasında Ulu Camii Konferans Salonunda düzenlenen `Ezanı Güzel Okuma` kursu sona erdi.
 

Müftülük tarafından düzenlenen kursu İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Recep Ali Gündüz ve aynı Cami Müezzin-Kayyımı Abdurrahman Türün verdi. Düzenlenen kursta katılımcılara ezanın 5 ayrı makamda (saba, uşşak, rast, segah, hicaz) okunmasının öğretilmesi hedeflendiği açıklandı.
 

İl Müftüsü Nimetullah Arvas konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bütün Müezzin-Kayyımlar için guruplar halinde kurslar açacaklarını belirterek, bu kurslarda Müezzin-Kayyımların yeni bilgiler elde ettiklerini ve böylece toplumun ihtiyaç ve beklentilerine uygun din hizmeti verme konusunda gelişme kaydedildiğini söyledi. Kurs sonunda başarılı olan görevlilerin merkezi sistemden bağımsız olarak ezan okumasının sağlanacağını ifade eden Müftü Arvas, bunun için de Van İlinde şuanda 10 tane cami seçtiklerini söyledi.

Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir