• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Gazeteciler "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü" Gününü Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-YGC) "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" nedeniyle gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Gönenç, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Keskin ile Batman'da bulunan ulusal ve yerel gazete temsilci ve çalışanları katıldı.

 

Saat 10.00'da Villa Park'ta gerçekleşen kutlama amaçlı toplantıya gazeteciler, yoğun ilgi gösterdi.

 

Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkan M. Kemal Çelik, basın ve düşünce özgürlüğü için bugünün kutlandığını, basın ve ifade özgürlüğünün insan onurunun özünde yer aldığını bu nedenle herkesin basın özgürlüğü davasında mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Mesleği salt gazeteci olan 100'e yakın meslektaşlarının halen cezaevinde olduğunu, 2 bin gazetecinin yargılandığını ve 10 bin gazeteci hakkında da soruşturma yürütüldüğünü ifade eden Çelik, Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda dünya sıralamasında en alt yerlerde olduğunu ve bu durumun hükümetlerin basın özgürlüğü konusunda adım atmamasından kaynaklandığını kaydetti. Çelik açıklamasını çalışan tüm gazeteci meslektaşlarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü" kutlayarak tamamladı.

 

Daha sonra söz alan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne yeni atanan Ömer Keskin, görevine yeni atandığı için gazetecilerle tanışmak istediğini belirterek, bu toplantının fırsat olduğunu söyledi. Valilik basın olarak, aktif bir basın merkezi olarak faaliyet göstereceklerini, basının her türlü sorunlarıyla ilgileneceklerini ve birlikte çalışmak istediklerini dile getiren Keskin, "Basınla daha sık bir diyalog içerisinde olacağız. Basının özgür bir şekilde çalışması için elimizden geleni yapacağız" diyerek, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü"nü kutladı. (Muhyeddin Beyca, Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir