• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Mardin`de "Yenidoğan Canlandırma Programı" eğitimi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Birimi tarafından yürütülen "Neonatal Resüsitasyon 2019 Eğitim Programı" kapsamında hastanelerin yoğun bakım ve acil servislerinde çalışan 50 doktor ve sağlık personellerine verilecek olan ve 3 gün sürecek eğitimler başladı.

Bir otelde düzenlenen "Yenidoğan Canlandırma Programı" Diyarbakır, Mersin ve Ağrı illerinden gelen 8 eğitimci tarafından veriliyor.

Eğitimlerin açılışında konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi, temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yeni doğanın, neonatal bakım alma hakkı vardır. Bu ise; doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yeni doğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir. Eğitimi çok önemsiyoruz, bu tür eğitimlerimiz devam edecektir." dedi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç ise yenidoğan bebeklerin neonatal bakımı sağlıklı bir şekilde almalarının hayata daha sağlıklı bakmaları anlamına geldiğini belirterek, bu tür eğitimlerin çok önemli olduğuna söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir