• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Diyanetin "sigara" açıklamasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir süre önce Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Diyanet personelinin sigara kullanımı ile ilgili yaptığı açıklamaya Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu'ndan tam destek aldı.

Günlüoğlu, açıklamanın çok önemli, yerinde ve cesur bir adım olduğunu, hatta geç kalınmış doğru bir karar olduğunu söyledi.

Günlüoğlu, "Diyanet İşleri Başkanı, önceki âlimlerin bir kısmının da belirttiği gibi, sigaranın zararlı ve haram olduğunu, özellikle hac ve umre organizasyonlarında sigara içen personelin tercih edilmeyeceğini,  elinde sigarası olan diyanet personelinin ve din görevlisinin hoş görülmeyeceğini, din görevlisinin en önemli hedefinin insanları zararlı alışkanlıklardan uzak tutması gerektiği gibi önemli açıklamalarda bulundu. Biz de Yeşilay Cemiyeti olarak sonuna kadar bu açıklamaları destekliyoruz. Aslınla bu açıklamalar daha önce yapılmalıydı. Ama geç de olsa doğru bir açıklamadır, gecikmiş bir açıklamadır. Çünkü bu konuda insanları irşat etme görevi en başta din görevlilerinindir. Kendileri bu konuda insanlara örnek olmayı başarmalıdır." dedi.

Sigaranın insanların malına, canına, sağlığına, nesline büyük ölçüde zarar verdiğini hatırlatan Günlüoğlu, her yıl sigaraya harcanan milyarlarca dolar ile binlerce hastane ve okulun yapılabileceğini ifade etti. (M. Salih Keskin - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir