• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Başörtülü Stajyerlerimiz Oldu, Olacak!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Büşra Nur Uslu, staj yapmak için başvurduğu MAN Fabrikası`nın başörtülü olduğu için kendisini kabul etmediğini iddia etmişti.

Milli Gazete`ye konuşan Büşra Nur Uslu, firmanın İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Kamışlı`nın başındaki örtüyü göstererek, "Staj evraklarınızı alamam. Yönetim Kurulumuzun aldığı karardan dolayı bu kıyafetinizle bu tesislerde staj yapamazsınız" dediğini iileri sürmüştü.

Haber 7, Milli Gazete`ye dayandırdığı haberde görüş hakkını kullandırmak üzere MAN firmasını aramış fakat 1 Mayıs tatili olduğu için yetkililere ulaşamamıştı. Kurum bugün bir açıklama göndererek ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi.

"1. SINIF ALMIYORUZ AMA BÜŞRA`YA İSTİSNAİ YAKLAŞACAĞIZ"

MAN`dan yapılan açıklamada öncelikli olarak staj için 1. sınıf öğrencisi kabul etmediklerini ve Büşra Nur Uslu`nun da 1. sınıf öğrencisi olduğuna dikkat çekildi. Başörtüsünün stajyer seçiminde bir kriter olmadığının da belirtildiği açıklamada, daha önce başörtülü öğrencilerin idari ofislerinde staj yaptığını ve yapmaya devam edecekleri de kaydedildi. Firma, Büşra Nur Uslu`nun bu yanlış anlamadan herhangi bir şekilde olumsuz etkilenmemesi için istisnai bir yaklaşım sergileyeceklerini ve Uslu`nun arzu etmesi durumda, bir sefere mahsus olmak üzere idari ofislerimizde staj imkanı sağlanacağını açıkladı.

"İKİ MESCİT VAR, İMAM ÇALIŞTIRIYORUZ, CUMA NAMAZI SERBEST"

MAN, ayrıca fabrikalarında iki tane mescit olduğu, bitişikteki caminin yapımına katkı sunulduğu ve imamının da istihdam edildiğini duyurdu. Firmanın açıklamasında "Cuma günleri çalışanlarımızın ibadetlerini daha rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için öğle tatili, namaz saatine göre ayarlanmaktadır." bilgisi de paylaşıldı.

MAN`dan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"MAN Ticari Araçlar Grubu`nun Türkiye`deki şirketlerine staj başvuruları www.kariyet.net üzerinden yapılmakta ve bu internet sitesinde stajyerlik kriterleri açıkça yer almaktadır. Burada da görüleceği üzere; 1. sınıf öğrencileri stajyer olarak kabul edilmemektedir. Başörtüsü stajyer seçiminde bir kriter olmadığı gibi, önceki yıllarda kriterleri karşılayan başörtülü öğrencilerimiz fabrikamız idari ofislerinde staj yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir.

Üretim hattına özel olarak iş güvenliği gerekçesi ile görme ve duymaya engel veya kısıt teşkil edebilecek herhangi bir aksesuara izin verilmemektedir. Bu sebeple üretim hatlarında başörtülü stajyer kabul edilememektedir. Benzer şekilde bu alanlarda görme ve duyma engeli olanlar da çalıştırılamamaktadır. Bunun dışındaki doğrudan üretimin içinde olmayan alanlarda ve idari ofislerde ise benzer bir kriter bulunmamaktadır.

MAN Türkiye, yabancı sermayeye sahip olmasına rağmen çalışanlarının yüzde 99`u Türk olan ve dini özgürlüklere önem veren, verdiği bu önemi de pratik yaşama yansıtmış bir şirkettir. Şirketimizin içinde iki adet mescit, fabrikamızın hemen bitişiğinde yapımına katkı sağladığımız bir cami bulunmaktadır. Bu caminin imamı da aynı zamanda çalışanımızdır. Cuma günleri çalışanlarımızın ibadetlerini daha rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için öğle tatili, namaz saatine göre ayarlanmaktadır. Bu konuda Türk Metal Sendikası, şirketimizi diğer şirketlere referans olarak göstermektedir.

Henüz 1. sınıf öğrencisi olması dolayısıyla, şirketimizde stajyerlik yapma kriterlerini sağlayamayan kızımız Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Büşra Nur Uslu`ya, bu yanlış anlamadan herhangi bir şekilde olumsuz etkilenmemesi için istisnai bir yaklaşım sergilenecektir. Büşra Nur Uslu`nun arzu etmesi durumunda, bir sefere mahsus olmak üzere, yukarıda belirtilen güvenlik esasları da göz önüne alınacak şekilde, idari ofislerimizde staj imkanı sağlanacaktır.
Saygılarımızla. MAN Türkiye A.Ş."

Bu haberler de ilginizi çekebilir