• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Cuma günü Büyük Dönüş Yürüyüşünde yaralanan Filistinli şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi`ndeki hastane kaynakları, Cuma günü El-Bureyc Kampı`nın doğusunda Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan ve yaralanan bir Filistinlinin bugün (29 Ocak Salı) akşam saatlerinde şehit olduğunu duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 47 yaşındaki Semir Gazi En-Nebbahin`in Cuma günü aldığı yaranın etkisiyle şehit olduğunu bildirdi.

Açıklamada, En-Nebbahin`in yüzüne Cuma günü El-Bureyc Kampı`nın doğusunda işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombanın isabet ettiği belirtildi.

Gazze halkı 30 Mart 2018`den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

İşgal güçlerinin Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanlara açtığı ateş sonucu 262 Filistinli şehit oldu. İşgal güçlerinin naaşlarını elinde tuttuğu 11 şehidin bu rakama dahil olmadığı bildirildi.

İşgal güçlerinin göstericilere açtığı ateş sonucu 500`ü ağır 27 bin kişi de yaralandı.
 

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir