• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
MOBESE ile Park Cezasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Kent merkezinde dün itibariyle uygulamaya konan Mobese sistemiyle kesilen cezalara kimi sürücüler tepki gösteriyor.

Genç Caddesi ve Kültür Caddesinin her iki tarafı ile Hastane Caddesinin Telekom Kavşağından İl Özel İdaresi Kavşağı istikametine caddenin sol tarafına araç park serbestliği bulunuyor.

 

ÇOĞU SÜRÜCÜ UYGULAMADAN HABERSİZ
Şehrin ana arterlerinde bulunan cadde ve sokaklar ile kavşaklara MOBESE sistemi ile denetleme yapıldığına dair uyarı levhaları aylar önce konulmasına rağmen uygulama ertelenmişti. Ancak günlerdir yapılan duyurulara rağmen şehrin ana arterleri olan Genç Caddesi, Hastane ve Kültür Caddesi'nde manzara yine değişmedi. Kimi sürücü uygulamadan habersiziken kimi ise, "Önce park sorunu çözsünler" sözleriyle uygulamaya tepki gösterdi.

 

KÖŞE BAŞLARINI TIKAYAN ARAÇLARA CEZA
Genç Caddesi, Kültür Caddesi ve Hastane Caddesinde; başta ikinci sıra araç parkları olmak üzere, hatalı parklar (Kavşak içi park, Trafik Işıklarının ve Levhalarının altına-yakınına ve görüşünü engelleyecek şekilde park, Köşe başlarında araçların dönüşlerini engelleyecek şekilde park vb.) ile diğer trafik kurallarına aykırı hareket eden sürücülere de MOBESE aracılığıyla ceza kesilecek.

 

TOPTANCILARA 07.00 - 19.00 YASAĞI
Şehir merkezinde ana caddeler üzerindeki araç yoğunluğunu azaltmak ve özellikle ikinci sıra park sorununa çözüm bulmak amacıyla, Toptancılara ait dağıtım araçları ile yük ve eşya taşımacılığı yapan kamyon, çekici, tır ve ağır iş makinelerinin 07.00 ile 19.00 saatleri arasında şehir merkezine giriş-çıkış yasağı bulunuyor.

 

PARK SORUNUNA YİNE ÇÖZÜM YOK!
Bingöl trafiğini her geçen gün çıkılmaz hale getiren park sorunu halen çözümsüzlüğünü koruyor. Park sorununun çözülmeden bulduğu boş yere park etmek zorunda kalan araç sahipleri trafik cezalarına itiraz etmeden duramıyor. Hatalı park ettiklerinin farkında olan kimi sürücüler "Ne yapalım yetkililer park alanları yapsın bizde hatalı park etmeyelim" diyor. Şehirde giderek büyüyen otopark sorununa çözüm bulunmamasına tepki gösteren sürücüler, "Bingöl'ün rahatı ve refahı için çözüm bulunsun" sözleriyle belediyeyi çözüm üretmeye davet ettiler.
Sürücüler, şehrin trafik sorunun çözülmeden park cezası kesilmesi etik karşılamadıklarını söylediler.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir