• DOLAR 32.586
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2430.285
  • ...
ABD`den Huawei`ye suçlama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD hükumeti tarafından devlet kurumlarında güvenlik gerekçesiyle Huawei ve ZTE ürünleri yasaklanmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ise Huawei`nin Kaliforniya`da bulunan araştırma ve geliştirme biriminin ihracat lisansı iptal edildi.

ABD`den yeni suçlama: Huawei hırsızlık ve yolsuzluk yaptı!

Bazı kesimler ABD`nin bu hamleleri, Huawei`yi ülke sınırları içerisinde bitirmek için attığını iddia ediyor. Bu tartışılmaya devam edilirken ABD Adalet Bakanlığı, Huawei`yi bankaları dolandırmak ve ABD`li şirketlerden bilgi çalmak ile suçladı.

İki farklı iddianame hazırladı. İddianamelerin ilkinde Huawei ve bünyesinde yer alan iki şirketin yanı sıra, şirketin geçtiğimiz ay Kanada`da tutuklanan Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou hakkında 13 ayrı suçlama yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere Huawei Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou, ABD`nin İran yaptırımlarını delmek için bankaları yanlış yönlendirerek sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle 1 Aralık tarihinde Kanada`da göz altına alınmıştı.

Mıng`ın ABD`ye iadesi için başvuru yapıldığı açıklandı. Bunun yanı sıra ikinci iddianamede Huawei, ABD`nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden / GSM operatörlerinden birisi olan T-Mobile`a ait ticari sırları çalmakla suçlanıyor.

ABD ile Huawei arasında yaşanan bu krizin nasıl sonuçlanacağını ilerleyen aylarda birlikte göreceğiz. Sizce, Huawei hakkındaki bu suçlamalar gerçek mi yoksa ABD`nin taraflı olarak attığı adımlar mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir