• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden öne çıkan haber başlıkları şöyle:

 

VAN OLAY GAZETESİ:
Vanlı İnşaat Esnafı İlgisizlikten Yakınıyor
Van'da en hareketli günlerini yaşayan inşaat sektörü ve bunun inşaat malzemesi satan esnafa yansımalarını inşaat esnafıyla konuştuk. Esnaf her şeyin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını ve kentin şantiyeye dönüşmesinin kendilerine bir fayda sağlamadığını ifade ettiler.

Evi Yanan Aileye 'Rahmet Eli' Uzandı
Van'da yaptığı yardımlarla depremzedelerin gönlünde yer edinen Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği evi yanan bir aileye yardımda bulundu.

VAN SESİ GAZETESİ:
İlk Süt Vanlı Öğrencilere
Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının ortaklaşa ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencilere her gün verilmesi planlanan süt dağıtımına deprem bölgesi Van'da başlandı.

Sydv Kurumsallaşıyor
Adaylar istenen belgeler ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 1 Mayıs 2012-10 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 17.00 Mesai bitimine kadar bizzat başvurabilecek.

VAN POSTASI GAZETESİ:
Vali Karaloğlu, Kalıcı Konutları Gözetim Altında Tutuluyor
Van Valisi Münir Karaloğlu, depremin 39' uncu gününde temeli atılan kalıcı konutların 30 ağustosa yetişmesi için sık sık denetim yapıyor.
Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü'ne Cihat Ovalı Atandı
Basın ilan kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü'ne aynı kurumun Adana Şube Müdürü Cihat Ovalı atandı.

 

VANGÖLÜ EKSPRES GAZETESİ
Süt Dağıtımı, Deprem Bölgesi Van'da Da Başladı
Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının ortaklaşa ilköğretim 5.sınıfa kadar olan öğrencilere her gün verilmesi planlanan süt dağıtımına deprem bölgesi van'da da başlanıldı.

 

DOĞU ANADOLU GAZETESİ:
Personelini Döven Başkana Hapis Cezası
Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, personelini dövdüğü iddiasıyla 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

GAZETEVAN:
Çiftçiler Sevindirildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından satın alınan 71 adet Holstein cinsi inek ile 167 adet Morkaraman cinsi koyun, Erciş Şeker Fabrikası'nda düzenlenen törende 52 çiftçiye teslim edildi.


Konteynırda Çocuk Olmak
Kentte meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arkadaşlarının büyük bir kısmı il dışına göç eden çocuklar, aileleri ile birlikte önce çadırlarda ardından da konteynır kentlerde yaşıyorlar. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir