• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
Sancak Köyünde Muhammedi Sevda Coşkusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Sancak beldesine bağlı Sudüğünü köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik yediden yetmişe tüm köy halkının katılımıyla gerçekleşti.
 
Sunuculuğunu Ahmet Vergi`nin yaptığı etkinlik saat 13.30`da Hasan Bayar hocanın Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı. Bingöl Selam Çocuk İlahi Grubu tarafından okunan Mevlid-i Şerifle devam eden etkinlikte zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
 
"Peygamber Sevdalıları Bu Sevdayı Her Yere Taşıyacak"
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla İbrahim Barman yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara seslenerek, "Allah`ın Resulune çokça salat ve selam getirin!" dedi.
Müminlerin salavatlarının Allah`ın Resulune melekler tarafından ulaştırıldığını belirten Barman Hoca,. Efendimize salât ve selam getirenlerin salâtı, melekler tarafından `bu falan yerden falanca kişinin sana gönderdiği salat ve selamıdır` diye efendimize sunulur oda karşılık vererek kabul eder." dedi.
Barman, etkinlikte okunan Mevlid-i Şerife atfen "Bu yeni bir şey değil. Daha öncede evlerde kutlanıyordu. Şimdi dört duvarlardan kurtulup meydanlarda, şehirlerde, ilçelerde gördüğünüz gibi ta köylere kadar geldi. İnşallah bundan sonra peygamber sevdalıları bu sevdayı her yere taşıyacak." İfadelerini kullandı.
 
"Ya Resulullah Sana Layık Ümmet Olmak İstiyoruz"
Programda bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Cihan Bozova`da, Müslümanlar için en büyük örneğin Hz Muhammed (sav) olduğunu altını çizerek Peygamberimizin hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, Hz Peygamberin hayatının öğrenilip ona göre hayatlarının şekillendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
Bozoba konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ya Resulullah sana layık bir ümmet olmak istiyoruz. Efendim, bu günahkâr halimizle bu günahkâr ellerimizle, bu günahkâr gözümüzle bu günahkar dillerimizle bizleri kardeşliğe kabul ediyor musun? Ey Allah`ım! bizleri Resulünden haberdar eyle, bizler onu görmediğimiz halde iman ediyoruz. Onun ümmetinden olmak istiyoruz. Ona kardeşler olmak istiyoruz. Ya Rabbim! sen bizi onun kardeşliğine kabul buyur … O peygamber bizleri özlüyor, o peygamber bizlere hasret besliyor, `ah kardeşlerim diyor` peki bizler onu özlemiyor muyuz? vallahi bizlerde onu özlüyor ve bizlerde ona hasret besliyoruz."
 
Bozoba, "İnşaallahu teâlâ bizler efendimizin hayatını örnek alarak sünnetine sarılarak ensarlardan olacağız, ona kardeşlerden olacağız ve İnşaallahu teâlâ ona sevgi besleyenlerden ve taraftarlarından olacağız." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Konuşmaların ardından ilahi sanatçıları Burhan ve Hikmet`in okuduğu birbirinden güzel ilahilerle katılımcılar çoşkulu anlar yaşarken etkinlik yapılan dua ile son buldu. (Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir