• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
"Yusufîler özgür oluncaya kadar susmayacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana İl Başkanlığını ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, Yusufî mahkûmların yaşadıkları mağduriyetleri aktarıp fikir alışverişinde bulundular.

AGD Adana Teşkilat Başkanı Cuma Şahin ile görüşen inisiyatif heyeti, FETÖ ve benzeri karanlık yapılarının, 28 Şubat ve öncesinde İslamî camialara yönelik hukuksuzlukları neticesinde mahkum olan Yusufîlerin 20-25 senedir cezaevinde olduğuna dikkat çektiler. Bu mağduriyetler son buluncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtip kendilerinden destek istediler.

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Temsilcisi Orhan Erkuş, İslami faaliyetlerinden dolayı yıllardır cezaevinde olan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas Davası tutuklularına dikkat çekti.

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine konulduğunu ifade eden Erkuş, "Haksız yere 20-25 yıldır, çeyrek asırdır zindanda olanlar var. Tamı tamına 20 Ramazan, 40 bayramdır babalarıyla beraber bayram yapamayan, Ramazan'da beraber iftar yapamayan evlatlar var. Biz diyoruz ki artık yeter. Bu zulüm gayretullaha dokunur. Adalet kâinatın ruhudur, adalet bekanın, mülkün temelidir." diyerek yetkilileri uyardı, adalet çağrısı yaptı.

Zindanlarda halen 500'e yakın 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufî olduğunu dile getiren Erkuş, "İnisiyatif olarak istiyoruz ki İslami kesimin de mağduriyetlerini dile getirelim, onları gündemimizden bir an olsun çıkartmayalım." şeklinde konuştu. 

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren AGD Adana Teşkilat Başkanı Cuma Şahin de 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından verilen kararların yeniden gözden geçirilmesi ve adaletsizliğe uğrayanlara yeniden yargı yolunun açılması gerektiğini söyledi.

Ziyaret sonunda 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'nin hazırlamış olduğu mağdur edilmiş cemaat, grup, vakıf ve şahısların yer aldığı bir rapor Şahin'e incelemeleri için sunuldu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir