• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Trafik Sigortasında Zam Yolda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazine`nin tebliğine göre zorunlu trafik sigortalarında her poliçenin yüzde 10`u kazalarda sunulan sağlık hizmeti için SGK`ya devredilecek. Poliçelere en az yüzde 5 zam bekleniyor.

Resmi Gazete`nin dünkü sayısında yayımlanan Hazine Müsteşarlığı tebliğine göre, zorunlu trafik sigortalarında her bir poliçenin yüzde 10`u trafik kazalarında sunulan sağlık hizmetleri için Sosyal Güvenlik Kurumu`na (SGK) devredilecek.

Geçtimiz dönemde bu oran şirketine göre değişmekle birlikte ortalama yüzde 5-6 civarındaydı. Yeni dönemde bu oran her şirket için yüzde 10 olarak sabitlendi ve Bakanlar Kurulu`na bu oranı yüzde 50 artırma yetkisi verildi. Hazine`nin bu tebliğinin sigorta şirketlerinin maliyetlerini artıracağı ve sektöre maliyetinin yaklaşık 100 milyon TL civarında olacağı belirtiliyor. Aradaki bu maliyet artışını birisinin karşılaması gerektiğini belirten sektör temsilcileri, zorunlu trafik sigortalarından zaten şirketlerin çoğunun zarar yazdığını, dolayısıyla önümüzdeki dönemde primlerin zamlanmasının kaçınılmaz olacağını belirtiyor. Sektör temsilcileri poliçelerin en az yüzde 5 zamlanacağını öngörüyor.

HABERTÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir