• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Okul Sütü Akıl Küpü mü? Zehir Küpü mü?
Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü' projesi, uygulamaya konulduğu daha ilk gün, felakete yol açıyordu. 32 bin 574 okulda, 7 milyon 200 bin öğrenciye dün bin 440 ton süt dağıtıldı. Ancak, dağıtılan sütten, merkez Bağlar ilçesindeki Hürriyet ve Çelebi Eser ile Yukarı ve Aşağı Kuyular'daki 4 okulda 315 öğrenci zehirlendi.

Güneydoğu Güncel: Eğitim Merkezi Gibi Sendika
Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi bünyesinde halen Diyanet İşleri Başkanlığı yeterlik sınavına yönelik olmak üzere bayanlar için 2 Kur'an-ı Kerim güzel okuma kursu, erkekler için bir Kur'an-ı Kerim kursu, Sur Halk Eğitim Merkezi ile beraber Dini Musiki Kursu ve Arapça Kursu devam ediyor.

4 Bakan Temel Atacak
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımına başlanacak olan Silvan Barajı temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katılacak.

2012 Bütçesi 75 Milyon Lira
Diyarbakır'ın, 2012 Yılı İl Özel İdaresi bütçesi, valilik tarafından iade gerekçeleri dikkate alınarak, kanuni ve teknik şartlara uygun hale getirilmesinin ardından, Vali Mustafa Toprak tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. 2012 Yılı İl Özel İdaresi Bütçesi 75 milyon lira olarak tespit edilerek onaylandı.

Yeni Yurt Gazetesi: Sultan Sasa Türbesi Uzun Bir Aradan Sonra Düzenleniyor
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi gazi caddesi üzerinde bulunan ve yıllarca harabe olarak bırakılan Hz. Ömer'in Diyarbakır'a atadığı ve ilk sahabelerden Vali Sultan Sa'sanın makam ve türbesi, yeniden düzenleniyor.

Toprak: Zehirlenme Yok
Diyarbakır'da okullarda dağıtılan sütün yüzü aşkın öğrenciyi zehirlediği belirtildi. Fenalaşan öğrenciler ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Öte yandan konuyla ilgili açıklamalar yapan Vali Mustafa Toprak ise, 315 öğrencinin hastanelere başvurduğunu, ancak hiçbir öğrencide zehirlenme belirtisi olmadığını belirterek, "sorun yüzde 85-90 psikolojik" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir