• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Çin dünyanın en ucuz elektrikli aracını üretti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Great Wall Motors adlı Çin merkezli şirket, ORA R1 adını verdiği elektrikli aracını 8 bin 680 Dolar`a (45 bin 750 Lira) satacağını açıkladı.

ORA Araçları Genel Müdürü ve Great Wall Motors Başkan Yardımcısı Ningh Shuyong “Pazara yeni giren bir ürün olarak ORA R1 sürücülere daha önce görülmemiş bir deneyim sunuyor. ORA, geleneksel ‘satış, servis, yedek parça ve anket` tarzı bayilik merkezli modelin yerine, ORA Home adında Çin`deki şehirlerin merkezi ticaret bölgelerinde yer alan deneyim merkezleri ve akıllı satış mağazalarından hizmet verecek.

ORA uygulamasında toplanan bilgilerin oluşturduğu büyük veri bulutunun yanı sıra, ORA alışveriş sitesi ve Tmall e-dükkan, çevrimdışı satışlar ve hizmetlerle birlikte, hem sürücüler hem de yolculara sunulacak yeni ulaşım hizmetleri için yeni senaryoları mümkün kılacak” diyor.

TEK ŞARJLA 312 KM

ORA R1`de saatte 33 kilovat enerji kullanan batarya paketi yer alıyor. Aracın tek şarjla 312 km gidebildiği ifade edilebiliyor.

Ancak bu ölçüm NEDC (Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü) menzil ölçümünü kullandığı için günlük kullanımda aracın tek şarjda ortalama 240 km civarı mesafe kat edebileceği tahmin ediliyor.

Aracı çalıştırmak oldukça kolay. “Hello ORA” dendiğinde yapay zeka sistemi komutu algılıyor ve aracı harekete geçiriyor. Aracın şasisinin yüzde 60`ının yüksek güçlü çelikten oluştuğu söyleniyor.

Aracın tamamının üç yıl ya da 120 bin kilometre garantisi bulunuyor. Parçaların ise teker teker 8 yıl (ya da 150 bin km) garantisi var.

Great Wall Motors`un tek amacı Çin`de ORA R1 satışı yapmak değil. Şirket diğer ülkelere de ucuz elektrikli araç getirmeyi planladığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir