• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Meşal Hakkındaki İddialar Asılsız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. Salah El-Berdevil, Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesinin Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ile ilgili iddiasını yalanladı.

Haaretz gazetesi, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal`in hareketin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları üzerindeki kontrolünü kaybettiğini öne sürmüştü.

Gazete, Hamas Hareketi’nin en son iç seçimlerinde İzzeddin El-Kassam Tugayları`nın bütçesinin sorumluluğunun Gazze Şeridi`ne taşınmasının Meşal`in El-Kassam Tugayları üzerindeki kontrolünü kaybetmesinin kanıtı olduğunu iddia etmişti.

Söz konusu iddiayla ilgili konuşan Salah El-Berdevil, iddiaların Siyonistlerin hezeyanı olduğunu belirterek gazetede yazılanların gerçek dışı ve asılsız olduğunu bildirdi.

Hamas lideri Salah El-Berdevil, bugün (2 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride, bu tür haberlerin amacının Hamas`ı sırlarını açıklamaya zorlamak olduğunu söyledi.

El-Berdevil, basın-yayın organlarına seslenerek, Siyonistlerin bu tür asılsız ve kasıtlı haberlerine dikkatle yaklaşmalarını istedi.

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir