• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Adana, Mersin, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Antalya'nın iç kesimleri, Alanya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerimizde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz ile doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Adana, Mersin, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Antalya'nın iç kesimleri, Alanya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, lokal dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında yer yer sis görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, deniz ve hava ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI: Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, güneyi çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bursa ile zamanla Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Afyon ve Denizli çevreleri ile zamanla Manisa, Uşak, Kütahya, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay, Antalya'nın iç kesimleri, Alanya ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesiminde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle msaatlerinden sonra Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Bitlis ile gece saatlerinde Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman ile Akşam saatlerinden itibaren Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu (14/27)
İstanbul: Parçalı bulutlu (13/22)
İzmir: Parçalı bulutlu (16/26)
Bursa: Parçalı bulutlu (13/23)
Konya: Gökgürültülü sağanak yağışlı (15/25)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (17/22)
Mersin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (19/22)
Diyarbakır: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/27)
Batman: Gökgürültülü sağanak yağışlı (10/28)
Şanlıurfa: Gökgürültülü sağanak yağışlı (19/26)
Gaziantep: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/22)
Mardin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (18/24)
Van: Gökgürültülü sağanak yağışlı (9/19)
Bingöl: Gökgürültülü sağanak yağışlı (14/23)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir