• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış kar ve çığ uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava tahmin raporlarına göre, Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli yağış beklenirken, Hakkâri, Van'ın güney ilçeleri, Bitlis çevreleri ile Şırnak ve Siirt'in Doğu kesimlerinde çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Açıklamada, "Mersin'in batı ilçelerinde etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte sel, su baskını, hortum, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Hakkâri, Van'ın güney ilçeleri ve Bitlis çevreleri ile Şırnak ve Siirt'in doğu kesimlerinde pazar ve pazartesi günleri kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları (20 cm üzeri) ve pazar günü güneyli yönlerden kuvvetli rüzgârlar beklenmektedir. Yerde mevcut yüksek miktardaki kar örtüsünün üzerine yoğun kar yağışları meydana geleceğinden, bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir