• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
Bu tekne akıllı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

ABD`de Tüketici Elektronik Fuarı CES 2019`da bir tekne sergilendi. Furrion firmasının tanıtımını yaptığı Adonis isimli bu tekne neden bir tekne fuarında değil de elektronik fuarında? Çünkü bu, bir akıllı tekne! 5 milyon dolar değerindeki Adonis`in yapay zeka sisteminin adı Angel.

Yüz tanıma teknolojisi, ses ile kumanda sistemi, akıllı aynalar, dokunmatik ekranlar ile donanmış bu tekne ile seyahat muhteşem olmalı! Adonis 24 metre uzunluğunda. Hong Kong`da bulunan Furrion firması mevcut deniz araçları teknolojisini Angel adını verdikleri ve halen geliştirilmeye devam eden bu akıllı tekne konsepti içinde eritmişler.

İster karada ister denizde olsun tekne sesinizi tanıyor ve komutlara cevap veriyor. Angel dedikleri sistem, Alexa`ya benzeyen bir kişisel asistan. Ne isterseniz sorabilirsiniz. Haberleri öğrenebilir, sosyal medya hesaplarınızı takip edebilir, hava durumunu sorabilirsiniz. Yemek ısmarlayabilir ya da bir müzik parçasını çalmasını isteyebilirsiniz.

Güvenlik kameraları ile donatılan teknenin sabit kameraları yeterli görülmemiş olacak ki bir de kendine ait drone`u var. Akıllı teknenin bu yıl içinde satışa sunulması hedefleniyor.

ROTAYI AKILLI AYNALAR BELİRLİYOR

Adonis, ses komutu ile çalışan kişisel asistanın yanında yüz tanıma teknolojisine sahip akıllı aynalar ile donatılmış bir tekne.

Aktive edilmediği takdirde düz bir ayna gibi görünen bu cihazlar istenirse dokunmatik ekrana dönüşebiliyor.

İnternet araması yapabileceğiniz, teknenin rotasını belirleyebileceğiniz bu aynalar isterseniz televizyon ekranına da dönüşebilirler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir