• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
İşte Üzerinde Oynanan Resim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Barack Obama dün gece dünya basınına yaptığı açıklamalarda Bin Laden`i Pakistan`da öldürdüklerini söyledi.

Laden`in cesedinin de ellerinde olduğunu birkaç saat sonra açıklayan ABD`nin bu iddiası Laden`in basına verilen resminden dolayı kafaları karıştırdı.

Laden`in Pakistan televizyonundan yayımlanan resminin orjinal olmadığı iddia ediliyor. Televizyonlardan yayımlanan ve net bir şekilde görülmeyen resmin aslında Laden`in on yıl önce çekilen resmi olduğu ileri sürülüyor. İddiaya göre orjinal resmin üzerinde oynama yapıldı ve Laden ölü gösterildi.

İşte Laden`in o yıl önce çekilmiş resmi ile ABD`nin servis ettiği resim arasındaki benzerlikler:

Bu ABD`nin servis ettiği resim

Üzerinde oynandığı iddia edilen resim. Bin Laden`in en son çekildiği bilinen resmi. On yıl önce çekildiği biliniyor. Bu resimle oynayanlar önce resmi aşağıdaki gibi "Rotate Canvas" yöntemiyle ters çevirmiştir...

Resmin "Rotate Canvas" yöntemiyle çevrilmiş hali... Dikkat edilirse ceset resmindeki sakalın belirgin çatalı şimdi doğru yöne geldi..

Her iki resme yakında bakalım... Ceset olduğu iddia edilen resim ile orjinal resimdeki sağ "köpek dişi"nin görünümüne lütfen dikkat edin.. Ceset resminde belirgin "köpek dişi" solda duruyor. Orjinal resimde ise sağda duruyor.


Cesetteki dudak kısmı...                               Orjinal resimdeki dudak kısmı

 

Yukarıdaki iki resim arasındaki benzerliklere dikkat. Ancak, cesede aid olduğu iddia edilen resimle orjinal resimdeki bu benzerliklerin ortaya çıkması için orjinal resmin ters çevrilmesi ve resmin hafif flulaştırılması gerekiyor.

Resmin flulaştırılmamış ve ters çevilmemiş hali aşağıdaki gibidir:

Resmin üzerinde oynama yapılmadıysa şayet ölen kişinin Laden olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Bin Laden`in ölüm haberinden sonra Afganistan Talibanı da ölüm haberini yalanladı

Bu haberler de ilginizi çekebilir