• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
Konya Büyükşehir`den geleceğin yazılımcılarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Konya Büyükşehir Belediyesi`nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında hizmet veren Bilgehaneler bünyesinde robotik kodlama eğitimleri başlıyor.

Geleceğin yazılımcılarının ve teknoloji uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla verilecek eğitimler öncesi, robotik kodlama eğitici eğitimi programı Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Keykavus Bilgehanesi`nde gerçekleşti.

30 eğiticinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde çocuk ve gençlere yazılım öğretimi üzerinde uygulamalı çalışmalar yapıldı. Katılımcılar eğitim boyunca algoritma oluşturma, C dili ile yazılım geliştirme ve üç boyutlu tasarım konusundaki kazanımlarını geliştirme imkanı buldu.

Verilen eğitimlerin ardından Bilgehanelere devam eden öğrencilere 1 Şubat itibariyle robotik kodlama eğitimleri başlayacak.

Eğitimler sayesinde teknik kazanımların yanı sıra öğrencilerin el becerisinin, hayal gücünün ve üretkenliğinin artırılması; takım çalışması, birlikte düşünme ve beraber hareket edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Bedir Kız Kuran Kursu öğrencileri, 50`den fazla ülkenin katılımı ile geçtiğimiz Aralık ayında Çin`de gerçekleşen WER 2018 Dünya Eğitim Robotları Yarışması`nda ülkemizi temsil etmiş ve Konyalı hafız kızlarımız yarışmada en popüler takım ödülünü almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir