• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
`Oğlumu Esed`den İsteyeceğim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`de Beşşar Esed güçlerince kaçırılan ve kendilerinden 56 gündür sağlıklı bir haber alınamayan Türk gazetecilerden Adem Özköse`nin babası Mustafa Özköse, oğlunu almak için önümüzdeki günlerde bölgeye gideceğini açıkladı "Bugüne kadar yüreğimize taş bastık, `imtihandır` diyerek bekledik. Ama artık bekleyecek gücümüz kalmadı" diyen Özköse, Suriye`ye giderek hem oğlu Adem`i hem de Hamit Coşkun`u Türkiye`ye getireceğini söyledi.

Suriye`de yaşanan olayları kamuoyuna aktarmak için bu ülkeye giden ve İdlib kentinde Beşşar Esed güçlerince kaçırılan Türk gazeteciler Hamit Coşkun ve Adem Özköse`den 56 gündür haber alınamıyor. Hükümetin yanısıra İHH ve Mazlum-Der gibi sivil toplum kuruluşlarının iki Türk gazeteciyi ülkeye getirebilmek için yürüttüğü çalışmalardan da bugüne dek bir sonuç alınamadı.

Kalbi evlat hasreti ile yanıp tutuşan gazeteci Adem Özköse`nin babası Mustafa Özköse, sürenin uzamasının endişelerini artırdığını söyledi. Eşi Kevser Özköse ile birlikte her gün dua ederek oğlu hakkında gelecek sevindirici haberi beklediklerini ifade eden Mustafa Özköse, "Bugüne kadar yüreğimize taş basıp `Bu bize Allah`ın bir imtihanıdır` deyip sabırla bekledik. Artık bekleyecek gücümüz kalmadı. Önümüzdeki günlerde gerekirse yüreği yaralı bir baba olarak Suriye`ye gidip yetkililerden iki evladımızın da serbest bırakmalarını isteyeceğim" dedi.

ALLAH HİÇ KİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN

Dünyada en büyük acının evlat acısı olduğunu ifade eden baba Mustafa Özköse, oğlunu tutsak eden Suriyelilerin de evlatları olduğuna inandığını ve onların birer `baba` olarak kendisinin duyduğu acıyı anlayacaklarını ümit ettiğini söyledi. "Konuya `baba şefkati` ile yaklaşacaklarını umuyorum" diyen Özköse, oğlu Adem`i sağ-salim Türkiye`ye getirmenin hayalini kurduğunu kaydetti.

Kaçırılan gazetecilerden Hamit Coşkun`un ağabeyi Yahya Coşkun ise Adem ve Hamit`in sağlıklarının yerinde olduğu haberlerinin kendilerine iletildiğini belirterek, "Yine de bizler Allah`a tevekkül etmiş insanlarız. Neticenin Allah`tan geleceğine inanıyoruz" diye konuştu. Yahya Coşkun, iki Türk gazetecinin serbest kalması için hükümet ve bazı sivil toplum kuruluşlarının harcadıkları çabadan da memnun olduklarını ifade etti.

Yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir