• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Müftü Erhan: Taziye yemeklerinin verilmesi dinimizce uygun değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, büyük bir külfet oluşturan taziye yemeklerinin kaldırılması için İl Müftüsü Turgut Erhan'ı ziyaret ederek destek talebinde bulundu.

Ziyarette konuya ilişkin bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, taziye yemekleri, sosyal ve ekonomik olarak bazı sıkıntılara yol açmanın yanında, dinimizce de uygun olmadığını belirtti.

Taziye yemeklerinin ciddi sıkıntılara sebep olduğunu vurgulayan Erhan, "Taziye yemekleri dinimize sonradan girmiş bidatlardan biridir. Bidat olmanın yanında, taziye sahibini ciddi sıkıntılara sokmaktadır. Bu konuda tüm din görevlilerimizi aşamalı olarak toplantıya çağırıp, bilgilendiriyor ve bu konuda halkımızı uyarmalarını istiyoruz. Ayrıca konu hakkında bir hutbe hazırlıyoruz. İnşallah tüm camilerimizde, taziye yemeklerinin dinimize uygun bir uygulama olmadığını açıklayan bir hutbe irad edeceğiz. Bunun dışında da Müftülük olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. Taziye yemeklerinin kaldırılması ve taziye evlerine bir standart gelmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz." dedi.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Latif Kaya ise toplumda ciddi sıkıntılara neden olan taziye yemeklerinin kaldırılmasını sağlamak, destek almak ve kamuoyu oluşturmak için ilk ziyaretlerin Müftü Erhan'a yaptıklarını belirterek teşekkürlerini iletti. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir