• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Mısır devrimin 8`nci yılı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ı yaklaşık 30 yıl yöneten Hüsnü Mübarek`in devrildiği 25 Ocak Devrimi`nin 8. yılında ülke genelinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Temsiliyetini postal ve silaha dayandıran azgın cunta rejimi halkın tepkisinden korktuğu için Mısır`ı bugün adeta bir açık cezaevine çevirdi. Başkent Kahire`nin Tahrir, Abdulmunim Riyad, Ramses ve Mustafa Mahmud gibi önemli meydanları ve caddelerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.Halk muhalefetinden çekinen Sisi`nin aldırttığı sözde güvenlik önlemleri halkın iradesinden ne kadar korktuklarının da göstergesi oldu.

Mısır halkının meşru iradesini tank, palet ve postal zoru ile ele geçiren rejimin Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai yaptığı yazılı açıklamada, "25 Ocak Devrimi ve Polis Bayramı kutlamaları sebebiyle Mısır ordusu, İçişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde ülkenin bütün kentlerinde gereken güvenlik önlemlerini almış ve ana caddelerde devriyeler görevlendirmiştir." ifadelerini kullandı.

Mısır ordusunun şehirlerde konuşlandığı bölgelerin görüntüleri de resmi Facebook sayfasından paylaşıldı.

Giza, İskenderiye, Feyyum ve Kalubiyye gibi şehirlerin giriş-çıkışlarında da güvenlik güçleri kontrol noktaları oluşturdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir