• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Külliye`de Defile Skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Partili bir belediye daha güzellik yarışmasıyla gündemde. AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu Başkanlığı`ndaki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Roman Festivali kapsamında “güzellik yarışması” düzenlenmesine tepkiler sürerken, yine AK Partili biri olan Burhan Sakallı yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi hem de külliyede defile tertipledi.

KURŞUNLU KÜLLİYESİ`NDE DEFİLE


Eskişehir`de Odunpazarı Belediyesi`nin desteğiyle Aktif İş Kadınları Derneği tarafından geçtiğimiz hafta sonu bir defile düzenlendi. Defile için seçilen yer de hayli dikkat çekiciydi: “Kurşunlu Külliyesi.” “Aktif İş Kadınları Uygun Adım” ismi verilen defilede günlük kıyafetten abiye ve gelinliğe kadar birçok farklı tasarım sergilendi. Sergilenen giysilerin 12 kadın terzinin elinden çıktığı bildirilirken, mankenlerin makyaj ve saçlarının yapımı için 14 kuaför görev aldı.

AK PARTİLİ BELEDİYE BÖYLE DUYURDU


AK Partili Burhan Sakallı yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi, defileyi resmi internet sitesinden ilan ederken, yer olarak “Kurşunlu Külliyesi”ne vurgu yaptı. Açıklama şöyle oldu:

“Aktif İş Kadınları Derneği, Odunpazarı Belediyesinin katkılarıyla tarihi Odunpazarı Bölgesinde etkileyici bir defile düzenliyor. ‘Aktif İş Kadınları Uygun Adım` ismi verilen defilede günlük kıyafetten abiye ve gelinliğe kadar birçok farklı tasarım sergilenecek. Bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri defileye tüm Eskişehirlileri davet ettiklerini belirten Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Şenyüzlü, bu önemli defilenin kaçırılmaması gerektiğini vurguladı. Kendilerine büyük destek sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı`ya teşekkür ettiğini belirten Şenyüzlü, tüm Eskişehirlileri 29 Nisan Pazar günü saat: 14.00`da Odunpazarı Kültür Merkezine ( Kurşunlu Külliyesi) beklediklerini vurguladı.”

BAŞKAN SESSİZ


Daha önce de CHP`ye İl Binası yaptırmasıyla gündeme gelen AK Partili Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, külliyede defileyle ilgili sorularımızı cevapsız bıraktı.

KURŞUNLU KÜLLİYESİ`NİN TARİHİ


Eskişehir`de Odunpazarı semtinde bulunan Kurşunlu Külliyesi, Çoban, Gazi, Melek lakapları ile bilinen Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış. Cami kapısındaki kitabesine göre 1525 yılında yaptırılmış. Cami, 20 odalık zaviye, öğretim yeri, misafir yeri, misafir odaları olan imaret, halk arasında ve çeşitli yayınlarda zaviye ve medrese olarak bilinmekte. Mevlevi dergahına çevrilmiş, tekke ve zaviyelerin kapatılmasına kadar öyle devam etmiş.

Habervaktim

Bu haberler de ilginizi çekebilir