• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
`28 Şubat`ta Yeniden Yakalama Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında düzenlenen ilk operasyonda gözaltına alınan ve nöbetçi hakimlikçe serbest bırakılan emekli Mustafa Kemal Savcı ve ve emekli Kıdemli Albay İbrahim Selman Yazıcı, savcılığın itirazı üzerine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan Savcı ve Yazıcı, polis eşliğinde Ankara Adalet Sarayı`na getirildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Savcı ve Yazıcı`nın bir kez daha ifadesini aldı. Heyet, daha sonra zanlıların tutuklanmasına karar verdi.

Savcı ve Yazıcı, soruşturmanın ilk operasyonunda gözaltına alınmış, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, ifadesini aldığı Savcı ve Yazıcı`nın tutuklanmalarını talep etmişti.

İki zanlı, sorgulandıkları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcı Bilgili, Savcı ve Yazıcı`nın serbest bırakılmasına ilişkin karara itirazda bulunmuş, itiraz, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince karara bağlanmıştı. Zanlıları serbest bırakan hakimin yer almadığı heyet, itirazı kabul ederek, Savcı ve Yazıcı hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir