• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Antalya`da hortum can aldı: 2 ölü, 10 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya'da etkili olan hortum, fırtına ve yağış nedeniyle Kemer Devlet Hastanesinin bahçesinde bulunan çok sayıdaki çam ağacı devrildi, hastanenin çatısında da hasar oluştu. Hastane bahçesinde bulunan 50'den fazla araç, devrilen ağaçlar ve çatıdan düşen parçalar nedeniyle zarar gördü.

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen hortum nedeniyle yaralanan ve hayati tehlikesi bulunduğu bildirilen 40 yaşındaki ASAT görevlisi Bayram Demir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Finike'de meydana gelen hortum sırasında Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Finike Hizmet Binası önünde bulunan Bayram Demir, hortumun çevreye savurduğu cisimlerin isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Kumluca'daki bir özel hastaneye kaldırılan Bayram Demir'in burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybettiği bildirildi.

Evli ve bir çocuk babası olan Demir'in, yarın Sahilkent Kum Camisi'nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen hortum nedeniyle çok sayıda tarım arazisi, ev, işyeri ve araç zarar görmüş, 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 11 kişi de yaralanmıştı.

Finike, Kumluca ve Kemer'de çok sayıda sera ve meyve bahçesinin yanı sıra yüzlerce aracın zarar gördüğünü kaydeden Vali Karaloğlu, şöyle devam etti:

"En önemlisi Kemer Kuzdere'de annesiyle beraber nehre düşen 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi kayıp. Annesi kurtarıldı, Antalya'da tedavisi devam ediyor. 20 yaşında Kader Buse Acar kardeşimiz kayıp ve arama çalışmaları hem Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopter hem AFAD ekipleri ve dalgıçlar tarafından sürdürülüyor. Henüz bulabilmiş değiliz."

Kemer'de vatandaşların evlerinde de hasarlar meydana geldiğini aktaran Vali Karaloğlu, kamu kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ekiplerinin vatandaşların yaralarını sarmak, hasar tespitlerini yapmak üzere arazide çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Hasar oluşmayan ilçelerden personel takviyesi yapılarak, özellikle tarım arazilerindeki hasar tespitinin yarın başlayacağını vurgulayan Karaloğlu, "Milletimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kayıp kızımızın da en kısa sürede bulunmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir