• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Yargı mağduru ailelerin ziyaretleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Adana İl Başkanlığını ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, Yusufî mahkûmların yaşadıkları mağduriyetleri aktardılar.

FETÖ ve benzeri karanlık yapılarının, 28 Şubat ve öncesinde İslamî camialara yönelik hukuksuzlukları neticesinde mahkum olan Yusufîlerin 20-25 senedir cezaevinde olduğuna dikkat çeken inisiyatif yetkilileri, bu mağduriyetlerin bir an önce son bulması için sürdürülen mücadelede kendilerinden destek istediler.

İnisiyatif yetkililerini, Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer ile il başkan yardımcıları karşıladı. Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş,  28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine atıldığını belirtti.

Uzun yıllardır haksız yere zindanda olan Yusufilere özgürlük için STK'ları, partileri ve kanaat önderlerini ziyaret ettiklerini ifade eden Erkuş, "Adalet olmazsa kainatta ruh olmaz, adalet olmadığı takdirde medeniyetten söz edilemez. Ne kadar topumuz, tüfeğimiz, askeri gücümüz olursa olsun ne kadar ekonomik manada ileride olursak olalım. Adalet yoksa bizim medeniyet tasavvurumuz sadece düşüncede tahayyülde kalır." diyerek adaletin sözde değil fiiliyatta olması gerektiğine vurgu yaptı.

Yaşanan mağduriyetleri dile getiren Erkuş, "Cezaevinde Veysi Ülsen adında Yusufi bir abimiz var. Kendisi yaklaşık 25 yıldır cezaevinde. Kızı geçenlerde evlenir, bir çocuğu olduktan sonra bebeğiyle beraber babasını cezaevinde ziyarete giderler.  Ülsen'e kızı bebeğini gösterince,  kendisi torununu alarak 'Allah şahit olsun burada olan insanlar da şahit olsun ki ben cezaevine girdiğimde kızım kundakta idi, şimdi kızım bana torunumu mu kucağında getirdi.' diyerek yanındaki insanları buna şahit tuttu. Buna benzer onlarca mağduriyet var." dedi.

"Yusufîler için af değil adalet ve yeniden yargılanma hakkı istiyoruz." diyen Erkuş, FETÖ'cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubunun açığa alındığını ve bu hakimlerce verilen kararların mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer de 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından verilen kararların yeniden gözden geçirilmesi ve adaletsizliğe uğrayanlara yeniden yargı yolunun açılması gerektiğini belirtti. Ziyaret sonunda 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'nin hazırlamış olduğu mağdur edilmiş cemaat, grup, vakıf ve şahısların yer aldığı bir rapor Sezer'e incelemeleri için sunuldu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir