• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Evi Yanan Aileye `Rahmet Eli` Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Nisan ayının başında Bostaniçi Mahallesi`nde Ramazan Dayan`a ait bir evde çıkan yangın sonucu ev ve içindeki eşyalar kullanılamaz hale gelmişti.

Yangın sırasında evde kimsenin olmadığını belirten Dayan, "Allah`a şükürler olsun ki, yangın sırasında evde kimse yoktu. Yoksa hiç birimiz oradan sağ çıkamayabilirdik" diyerek yaşadığı iki büyük depremden sonra da yangın musibetiyle imtihan edildiğini ifade etti.

"Sizler de Olmasanız, Bize Kim Yardım Edecekti"
Yangından sonra kendilerine ilk yardımı Rahmet Eli Gıda Bankasının yaptığını belirten Dayan, belediyenin ve valiliğin kendilerine yardım etmediğini söyledi. Dayan, Rahmet Eli Gıda Bankası yetkililerine "Sizler de olmasanız, bize kim yardım edecekti?" diyerek dernek yetkililerine minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

Evi yandığı için şimdilik kardeşinin evinde kaldığını belirten Dayan`a, Rahmeteli yetkilileri, 1 adet çekyat, 2 adet tekli koltuk, mutfak tüpü, halı, battaniye, komidin, ocak, gıda paketi ile temizlik paketi yardımında bulundu.

Ramazan Dayan`la beraber yanan evi inceleyen Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilileri, gördükleri en ilginç tablonun, Mehmet Ali Gönül`ün `En Güzel Peygamberimiz` adlı siyer kitabının etrafının yanıp sayfalarına ise bir şey olmaması olduğunu dile getirdi. (Fırat Arslan- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir