• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
"Geleceğe ümitle bakmak Allah`ın istediği gibi yetişmekten geçer"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yedi Hilal Derneği Batman Şubesi tarafından organize edilen "Arşın gölgesindeki genç" konulu konferansta konuşan Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Murat Kurt, Peygamberimizden günümüze ayet ve hadisler ışığında gençliğin önemine değindi.

Batman Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, ilin kurum müdürleri sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetimleri, siyasi parti başkanları, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Yedi Hilal Derneği Şube Başkan Yardımcısı İlahiyatçı Hasan Demir hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Yedi Hilal Batman Şube Başkanı Ahmet Başaran'ın açılış konuşması ile devam etti.

Ardından Yedi Hilal Batman Şubesinin oluşturduğu Sancaktar İlahi Korosu sahnedeki yerini alarak ilahiler seslendirdi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Murat Kurt, "Arşın gölgesindeki genç" konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Peygamberimizden günümüze ayet ve hadisler ışığında gençliğin önemine değinen Kurt, "Sizi zayıf (bir hâlde) yaratan, zayıflığınızdan sonra (size) güç veren ve güçten (Gücünüzü gösterdiğiniz bir dönem) sonra (yaşlılığın getirdiği) zayıflığa sizi duçar eden ve saçlarınıza aklar düşüren O'dur!..." (Rûm, 30/54.) ayetinin özetlediği döngüde gençlik, iki zaaf dönemi arasındaki güç ve kudret; bilme ve yapabilme vaktidir. Bununla birlikte gençlik dönemi iki zıt kutbu da içinde barındırır. Bir tarafta heyecan, ümit, kararlılık, hareket vardır. Diğer tarafta tecrübesizlik, şehevi arzulara esir olmak ya da yanlış akımların, fikirlerin, ideolojilerin peşinden gitmek vardır. Bizler eğer gençlerimizi Allah ve Resulünün istediği şekilde yetiştirirsek geleceğimize ümitle bakarız." dedi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir