• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Van'da Okul Sütü Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Selahattin Eyyubi Lisesinde saat 14.00'te başlayan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır başta olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden yetkililerin yanı sıra okul öncesi ve ilköğretim okullarının müdürleri katıldı.

 

Yaklaşık olarak Bir buçuk saat süren toplantıda başta okullarda dağıtılacak olan sütlerin dağıtım şekli olmak üzere saklama koşulları özellikle köylere ulaştırılması noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu Ayrıca okullarda şartlar müsait olmamsına rağmen kimi okullara 20 günlük süt bırakılırken kimi okullara ise henüz süt bırakılmadığı belirtildi.

 

Burada çeşitli açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, depremde yıkılan ve yıkım çalışmaları devam eden okullarla ilgi bilgi vererek yapılacak olan okulların eski okullardan daha sağlıklı ve daha güvenilir olacağının altını çizdi. Ayrıca bugün dağıtılan sütlerden dolayı çeşitli illerde yüzlerce zehirlenme vakasının olduğu hatırlatılması üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır, Van'da herhangi bir zehirlenme vakasının yaşanmadığını belirtti.

 

Öte yandan bazı okullara uygun şartlar olmamasına rağmen 20 günlük bırakılan okullarda şartlar uygun oluncaya kadar sütlerin geri alınacağı ve 5 güne yetecek kadar süt bırakılacağı belirtildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir