• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Ayetullah Hamaney: Bilimde geri kalmışlık zillete neden olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, ülkesinin bilimsel hareketinin hızının hiçbir şekilde yavaşlamaması veya durmaması gerektiğini, bu hızın en yüksek bilimsel noktaya ulaşıncaya kadar korunması ve güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Hamaney, ülkesinin önde gelen bilimsel kurumları yetkilileri ile yaptığı görüşmede yeni bilimler ve teknolojilerden geri kalan bir milletin sonunun geri kalmışlık ve zillet olacağını belirtti.

Hamaney, sürekli bilimsel ilerleme konusuna vurgu yapılmasının bundan dolayı olduğunu belirterek, bilim insanlarından ilerleme konusunda gece gündüz çalışmalarını istedi.

İran'ın son 20 yıldaki bilimsel hareketini iyi olarak nitelendiren Hamaney, mevcut bilimsel ilerleme ile yetinilmemesi gerektiğini belirterek, bilim konusunda dünyadan geri kalınmaması gerektiğini ve bundan dolayı bu hususta bir duraklama yaşanmaması gerektiğini ifade etti.

Hamaney, bilimsel ilerleme için batılıların tüm yeteneklerinin kullanılması ve öğrenilmesi tavsiyesinde bulunarak, bunun yanında batılıların programları ve tavsiyelerine güvenilmemesi gerektiğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir