• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM)'ı ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın program otoritesi olduğu, Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü, Gaziantep Ticaret Odası proje ortaklığında kurulan GETHAM'ı ziyaret eden Vali Gül, merkezde yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı.

GETHAM laboratuvarlarını inceleyen Gül, GETHAM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Acıoğlu ve GETHAM Genel Müdürü Onur Akar'dan merkezde verilen hizmetler ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Ülke olarak, yeni tasarımlara, inovasyona ve yeni sanayi devrine ayak uydurmaya ihtiyacımız var. Bu yolda böylesine önemli bir merkezin kurulması gerçekten umut verici." dedi.

Bölgenin tasarım merkezi olma hedefiyle yola çıkan GETHAM'da Vali Gül'ü ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ise tek hedeflerinin Gaziantep'i güzel yarınlara hazırlamak olduğunu söyledi.

"Devir üretebilme değil, katma değerli üretebilme devri" diyen Yıldırım, "Gaziantep olarak artık cevabını aradığımız soru 'daha ne kadar üretiriz?' değil, 'nasıl değer üretiriz?' olmalı. Yani nicelik değil nitelik üretmeliyiz. İşte GETHAM Gaziantep ve bölgeye bu noktada hizmet veren bir merkez. İstiyoruz ki bölgedeki tüm işletmeler bir kez olsun bu kapıdan içeri girsin." diye konuştu.

GETHAM'ın sunduğu hizmetlerden ve potansiyelinden etkilendiğini kaydeden Gül, GETHAM'ın çok önemli bir misyona sahip olduğunu dile getirerek emeği geçenleri tebrik etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)