• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
28 Şubat İçin Bir Tutuklama Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında düzenlenen ilk operasyonda gözaltına alınan ve nöbetçi hakimlikçe serbest bırakılan emekli Kurmay Albay Ahmet Nazmi Solmaz, savcılığın itirazı üzerine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Solmaz, akşam saatlerinde Ankara Adalet Sarayı`na geldi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ifadesini aldığı Solmaz`ın tutuklanmasına karar verdi.

Heyetin, ``kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve kaçma ihtimali`` gibi nedenleri, tutuklama kararına gerekçe olarak gösterdiği bildirildi.

Solmaz, soruşturmanın ilk operasyonunda gözaltına alınmış, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Solmaz, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcı Bilgili, şüphelilerden Solmaz`ın da aralarında bulunduğu 5`inin serbest bırakılması kararına itirazda bulunmuştu. İtiraz, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince karara bağlanmıştı.

Zanlıları serbest bırakan hakimin yer almadığı heyet, itirazı kabul ederek, Solmaz`ın da yer aldığı 4 zanlı hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

Mahkeme bugün, Solmaz`dan önce emekli Albay Mustafa Kemal Savcı ve emekli Kıdemli Albay İbrahim Selman Yazıcı`nın da tutuklanmasına karar vermişti.


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir