• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Yeşilay`dan "Yetenek" yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenecek "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışması ile çocuklarda ve gençlerde tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Yarışma hakkında bilgi veren Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, öğrencilerin yaptığı eserlerle önce kendi illerinde yarıştıklarını söyledi.

Günlüoğlu, "İl birincisi olan eserler ise Türkiye finalinde Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Saadet Kalyoncu, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, ressam İsmail Acar, yazar Mevlana İdris, Arif Çiftçi ve Fatih Çepni'den oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek." dedi.

Her ilin birincilerinin yarıştığı Türkiye finalinin ödül törenin ise Mayıs 2019'da İstanbul'da düzenleneceğini kaydeden Günlüoğlu, "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında her bir kategorinin birincileri 5.000 TL, ikincileri 3.000 TL, üçüncüleri 1.500 TL, il birincileri ise 500 TL ile ödüllendirileceğini söyledi.

Günlüoğlu, "Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' yetenek yarışmasına Türkiye genelinden 33 bin eser katıldı. 2 kategoride düzenlenen yarışmada, edebi eser kategorisinde 14 binin üzerinde eser başvurusu yer alırken; görsel kategoride 20 bine yakın eser başvuruda bulundu. Başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabilir." diye konuştu.

"Mardinli gençlerimizden yüksek katılım bekliyoruz." diyen Günlüoğlu, "Ödül Mardinli bir öğrencimize gelirse bizim için gurur vesilesi olur." dedi ve gençleri yarışmaya katılmaya davet etti. (M. Salih Keskin - İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir