• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Tarım Bakanlığı'ndan İdari ve Teknik İnceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan okullardaki süt zehirlenmeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen, bugün itibariyle Türkiye genelinde hayata geçirilen ve 7 milyon 200 bin öğrenciyi kapsayan Okul Sütü Projesi çerçevesinde dağıtılan sütleri içen bazı öğrencilerin, çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurduğu hatırlatıldı.

 

Hastanelere başvuran tüm öğrencilerin genel durumunun iyi olduğu ifade edilen açıklamada, "Gelen şikayetlerin bünyeleri süt şekerine hassas olan çocuklarımızla ilgili olduğu değerlendirilmiştir. Bu şikayetlerin olabileceği önceden öngörüldüğü için okullarda oluşturulan komisyon üyeleri ve öğretmenlere eğitim verilmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır. Veliler bazı çocukların süte hassasiyet gösterebilecekleri konusunda uyarılmıştır. Bu amaçla komisyonlara, öğretmen, veli ve öğrencilere yazılı doküman dağıtılarak hassasiyeti olan çocukların okul sütü projesi kapsamı dışında bırakılması hususuna dikkat çekilmiştir. Proje yürütülürken bünyesi süt şekerine hassasiyet gösterebilecek çocuklarımız için, aileler ve okul görevlilerinin dikkatli davranması gerekmektedir" denildi.

 

Teknik ve idari İnceleme Başlatıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın konuyla ilgili teknik ve idari inceleme başlattığı belirtilen açıklamada, "Bakanlığımızca dağıtımdan önce tüm sütlerden numune alınmıştır. Ayrıca sağlık şikayeti olan okullardaki numuneler analize gönderilmiştir. Sağlık kuruluşları ve gıda kontrol laboratuarlarındaki analiz sonuçları alındıktan sonra konunun detayları kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir