• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
"Zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları ve odalara iade-i ziyarette bulundu. Vali Gül, ziyaretlerde Gaziantep'in ihracatı ile değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretleri kapsamında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda gerçekleştirdiği ziyarette kent ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gül, Gaziantep'te üretime yönelik ihracat olduğunu söyledi.

Karamsarlığın bulaşıcı olduğunu belirten Vali Gül, şehrin 7 milyon dolar gibi çok önemli bir ihracat rakamının bulunduğunu ve bunun artarak devam edeceğini ifade etti. 

"Gaziantep'te üretime yönelik ihracat oluyor"

Her krizin bir fırsat olduğunu belirten Gül, "Gaziantep ihracatı Suriye, Irak ve Türkiye'nin güneydoğusu olmak üzere üç ana noktada gelişmiş. Daha ekonomik ve daha uygun mallarla ticaret yapılmış. Suriye olayı ile birlikte ihracatta farklı pazarlara yönelme olmuş. Şu an dünyanın birçok ülkesine mal satılıyor. Her kriz bir fırsattır." dedi.

Üniversiteli Kadınlar Derneği'ne iade-i ziyarette bulunan Gül, burada yaptığı açıklamada, çocuklara, ders, telefon ve bilgisayarın dışında alan açılması için okul meclislerinin kurulduğunu ve işin içine sivil toplum kuruluşlarını da dâhil edileceğini söyledi.

Çocukların hobisi olmadığını belirten Gül, bu doğrultuda okullarda çalışmalar başlatıldığını kaydetti.

Eğitimle ilgili bütün tarafların işin içinde olduğu, katılımcılığın sağlandığı, eğitimin kültür, sanat ve sporla harmanlandığı, değerler eğitiminin faal olarak uygulanacağı bir sistemin kurulmasının hedeflendiğini bildiren Gül, böylelikle çocukların telefon ve bilgisayarın dışında hoş vakit geçireceği çeşitli hobiler kazanacağının altını çizdi.

Kadınların toplum ve aile içindeki misyonuna da değinen Vali Gül, kadınların meslek sahibi olmaları ve kendi ayaklarının üstünde durmalarının son derece önem arz ettiğini aktardı.

"Zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var"

Toplumda, üniversitelerin devlet memuru yetiştiren kurumlar olması gibi bir algının bulunduğunu vurgulayan Vali Gül, zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu söyleyerek her üniversite okuyanın devlet memuru olmak gibi bir zorunluluğunun olmadığını aktardı.

İnşaat Mühendisleri Odasını da ziyaret eden Gül, kentsel dönüşümde belediye- özel sektör işbirliğinin önemine değindi.

Vali Gül'ün ziyaretleri, Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve Noter Odası ile devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir