• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Diyarbakır Valisi Toprak:  "Okullarda Zehirlenme Yok!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, okulda dağıtılan sütten sonra hastaneye kaldırılan 315 çocukta zehirlenme belirtisi tespit edilemediğini söyledi. Toprak, olayın alerjik psikolojik ve provakatif olduğuna dikkat çekerek süt dağıtımını engelleyecek tıbbi bir bulgunun olmadığını ve okullardan aldıkları numunelerin analizinin yapıldığını söyledi.


Vali Zehirlenme Yok
Toprak, Diyarbakır'daki okullarda gerçekleştirilen süt dağıtımın ardında yaşanan zehirlenme vakaları ile ilgili iddialara ilişkin açıklama yaptı. Toprak, alınan numunelerin analizinin sürdüğünü belirtirken, zehirlenmenin olmadığını belirtti.


Süt içen 70 bin çocuktan 315'inin mide bunaltısı ve karın ağrısı şikâyeti ile hastaneye kaldırıldığını açıklayan Vali Toprak, hastanede gözlem altına alınan öğrencilerde, tıbbi olarak zehirlenme belirtisi bulunmadığını söyledi.


Okulda dağıtılan sütlerin laboratuar ortamında analizinin yapıldığını, 2 gün içinde sonuçların çıkacağını da belirten Mustafa Toprak,"Hastanelerde gözlem altına alınan çocuklarda zehirlenme belirtisi olarak kabul etiğimiz yüksek ateş görülmedi. Çok az sayıda kusma oldu. Şikâyetlerin çoğu mide bunaltısı ve karın ağrısı olarak geldi. Beslenme alışkanlığına bağlı olarak bazı çocuklarda sütten kaynaklı alerji olmuş olabilir. Ancak yüzde 90'ının psikolojik olduğunu düşünüyoruz. Tıbbi olarak zehirlenme belirtisi tespit edilemediği için, süt dağıtımını engelleyecek bir durum söz konusu değildir."dedi.


Süt Dağıtımına Bazı Kesimler İdeolojik Yaklaşıyor
Süt dağıtımına bazı kesimlerin ideolojik yaklaştığına dikkat çeken Toprak daha sonra şöyle dedi: "İlk günden itibaren süt dağıtımın engellemek için bu projeyi olumsuz yönde kullanma amacında olan girişimler var. Halkı endişeye sevk etmek için, 'Hastanede ölüler var. Koşun can elden gidiyor. Bu devletin dağıttığı sütler, bu politika yanlıştır.' deme noktasında, bazı art niyetli ve ideolojik yaklaşımlar var. Bunlar ile ilgili gerek güvenlik güçlerimiz, gerekse ilgili Cumhuriyet Savcılarımız ciddi bir şekilde çalışıyor. Bir zehirlenme olamamasına rağmen, zehirleme vakası olmuş gibi, ölü vakası olduğunu topluma yaymak isteyenler, bilsinler ki, bize emanet edilen çocuklara gözümüz gibi bakacağız. Süt içme zorunluluğu yok. Daha önce öğrenciler üzerinden ailelere gönderdiğimiz formlar doğrultusunda sütleri isteyen öğrencilere dağıtıyoruz." (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir