• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Etiyopya`da 13 bin kişi aftan yararlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nisan 2018'de iktidara gelen Etiyopya Başbakan Abiy Ahmet liderliğindeki hükümetin, son 6 ayda 13 bin 200 kişiyi affettiği belirtildi.

Temmuz ayında parlamento, "vatana ihanet, anayasal düzene karşı suç ve silahlı mücadele" suçundan mahkum olan ya da suçlanan kişilerin affedilmesine yönelik bir yasa çıkarmıştı.

Çoğunluğu, Abiy Ahmet liderliğindeki hükümetten önce tutuklanan hükümet karşıtı protestocular, 'terörizm ve vatan hainliğinden' gözaltına alınarak cezaevine konulmuştu.

Devlet televizyonuna açıklama yapan Etiyopya Başsavcısı, nisan ayında iktidara gelen Başbakan Abiy Ahmet liderliğindeki hükümetin son 6 ayda 13 bin 200 kişiyi affettiğini ve aftan yararlananlara da sertifika verildiğini aktardı.

Başbakan Abiy, hükümetin ülke çapında bir olağanüstü hal ilan etmesi ve yüzlerce ölüme ve on binlerce tutuklamaya yol açan iki yıldan uzun süren hükümet karşıtı protestoların ardından Nisan ayında göreve başlamıştı.

O zamandan beri 2020'de serbest ve adil bir seçim yapmayı ve hapsedilen muhalifleri serbest bırakmayı vaat eden Abiy, halkın büyük desteğini aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir