• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
Yeni Anayasa`yı Yazacak İsimler Belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti; komisyonda görev yapmak üzere Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez`in isimlerini bildirdi.

CHP; Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden Bertil Emrah Oder, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden Doç. Dr. Selin Esen ve Yrd. Doç. Ali Ersoy, Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü`nden Prof. Dr. İlter Turan, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu`ndan Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi`nden Prof. Dr. Ali Çarkoğlu`nu uzman olarak belirledi. CHP, konusuna göre toplantılarda iki kişiyi görevlendirecek.

MHP`nin komisyona ilettiği isimler ise Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden Prof. Dr. Hasan Tunç ve Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden Prof. Dr. Ali Akyıldız.

BDP ise avukat iki ismi, uzman olarak komisyona bildirdi. Bu isimler, Özgür Sevgi Göral ve Meral Daniş Beştaş oldu.

TBMM Başkanı Çiçek`in, yarın bu isimlerle yapacağı toplantıda, metnin yazım aşamasına ilişkin bir yol haritası belirlenecek. Çiçek, Cuma günü de komisyon üyeleriyle toplanacak.

Komisyona, yazım aşamasında daha rahat bir ortamda çalışabilmesi için TBMM`nin bakanlıklardaki ek binasında yer ayrıldı.


AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir