• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Bingöl Üniversitesi'nde Veterinerlik Fakültesi Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖ L - Bingöl Üniversitesine bir fakülte daha kuruluyor. Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Ziraat, Mühendislik, İlahiyat Fakültelerinden sonra Veterinerlik Fakültesinin açılmasıyla birlikte üniversite bünyesinde 6. Fakülte de öğrencilerin hizmetine giriyor. Bakanlar Kurulu tarafından 16.04.2012 tarihinde 2012/3079 Sayılı Kararname ile Bingöl Üniversitesine bağlı Veterinerlik Fakültesi'nin kurulmasına karar verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin emsalleri arasında çok iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, "Bizim, ülke olarak bir vizyonumuz var. 2023 yılına giderken 10 büyük ekonomi arasına girmek milli gelirimizi 2 trilyon doların üzerine çıkarmak, kişi başına geliri 20 - 25 bin dolara yükseltmek, ARGE harcamalarımızın milli gelire oranını yüzde 3'lere doğru çıkarmak, buna benzer birçok uzun vadeli hedefimiz var. Bütün bunları gerçekleştirmede üniversitenin hayati bir önemi var. Üniversitelerin farklı bir misyonu da var, o da ülkemizin ve içinde bulunulan yörenin kalkınmasına, gelişmesine, refah düzeyinin artmasına, yaşam standartlarının yükselmesine katkıda bulunmak. Özellikle bölgesel gelişme konularından da sorumlu Kalkınma Bakanı olarak üniversitemizi çok önemsiyorum, gelişmenin kalkınmanın, bölgesel değişimin lokomotifi olarak görüyorum. Üniversite öyle bir iki senede büyüyen kurumlar değiller. Hem rakamsal veriler hem de fiziki anlamda Bingöl Üniversitemiz kuruluşundan bu yana yeni kurulan üniversitelerle kıyasla çok hızlı bir gelişme gösterdi. Emsalleri arasında çok iyi bir noktada" dedi.

Veterinerlik Fakültesi'nin bölgeye çok büyük katkısının olacağı belirten Bakan Yılmaz, "Bingöl Üniversitemiz yeni kurulan Veterinerlik Fakültemizle, ülke hayvancılığının geliştirilmesi ile hayvan ve halk sağlığına yönelik bilgi ve hizmetler üretecek. Bingöl Üniversitesi ulusal düzeyde öncü ve tercih edilen bir fakülte olacak ve ülke hayvancılık politikalarına duyarlı, hayvan sağlığı ile ilgili konularda ülke gereksinimlerinin bilincinde ve bu yönde kendini geliştirebilen, çiftlik ve ev hayvanlarına yönelik üretim ve klinik bilgiye sahip, mesleki alanlarda yetki ve araştırmacı veteriner hekimler yetiştirilecektir. Bu şekilde ülke, hayvan ve insan sağlığına en iyi şekilde hizmet verilecektir" diye konuştu.

Ayrıca Bakan Yılmaz, Bingöl'ün Üniversitenin de katkılarıyla kabuk değiştirmeye devam ettiğini, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'a üniversiteyi önemli bir aşamaya getirmesinde gösterdiği gayretten dolayı teşekkür etti. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir