• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
5 yıldır onlarca kediyi evinde besliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk kış günlerinde sokakta kalan kedilere kendi imkânlarıyla bakmaya çalışan Yücesoy, kedilerini kimseye vermek istemiyor.

Kedilere olan sevgisinden dolayı toplum tarafından takdir gören Yücesoy, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından da ziyaret edildi.

Yücesoy'un çok güzel bir örneklik sergilediğini belirten Kaldırım, İslam dininin ve medeniyetinin tüm canlılara bakmayı emrettiğini söyledi.

"Bunu bir vatandaşın yapması gerçekten çok anlamlı"

Kaldırım, "Bu kış gününde bu canlılara bakıyor. Zahmetli ve zor bir iş. Ayrıca sağlık yönünden gerekli her türlü kontrolleri yaptırıyor. Kedilerle beraber yaşıyor. Çok bakımlılar. Biz de bugün kendisini hem tebrik etmek için hem de kendisine bir nebze katkıda bulunmak için geldik. Devletimiz de elinden geldiğince gerek yaban hayvanlarına gerekse sokakta kalmış aç canlılara elinden geleni yapıyor. Ama bunu bir vatandaşın yapması gerçekten çok anlamlı ve herkese örnek olsun diyorum." dedi. 

"Dinimiz tüm canlılara bakmayı emrediyor"

Yücesoy'un, baktığı kedi sayısını bazen 100'ü aştığını söyleyen Kaldırım, "Kıymetli ve hayırlı bir iş. Kendisini tebrik ediyorum. Sevabı bol olan bir iş. Bu sene malum kış çetin geçiyor. Çeşmeler dondu. Evcil ve yabani hayvanların yiyecek ve su bulmaları zor. Bizim dinimiz, medeniyetimiz ve geçmişimiz bize tüm canlılara bakmayı emrediyor. Bizim geleneğimizde de böyle bir anlayış var zaten. İnsanımızda sadece yavrularına, insana karşı bir merhamet ve şefkat yok. Bütün canlılara karşı var. Bunun en güzel örneklerinden birisi olan Nuriye teyzemizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 

"Kedileri sokağa atmayın, bana getirin"

Yücesoy ise "İki tane kedi sahiplendirdim, geri getirdiler. Bize dediler ki 'Masrafı çok, bunun masrafını üstlenemiyoruz.' Sonrasında 2 kedi daha sahiplendirdik, bu sefer de dediler ki 'Bunlar çok yaramaz.' Yine geri getirdiler. Ben kedileri sahiplenen kişilere, eğer bakamıyorsanız bana geri getirin sokağa atmayasınız, diyorum. Ben de zaten vermek istemiyorum. Hiç kimseye de teslim etmek istemiyorum. Merhametli kişiler olsa kedi veririm. Zaten bunca insan var, her biri evinde bir veya iki kediye baksa veya kapısının önünde artan yemek ile bir kap su verse yeterlidir. " şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir