• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Sendika Değil Eğitim Merkezi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi bünyesinde halen Diyanet İşleri Başkanlığı yeterlik sınavına yönelik olmak üzere bayanlar için 2 Kur'an-ı Kerim güzel okuma kursu, erkekler için bir Kur'an-ı Kerim kursu, Sur Halk Eğitim Merkezi ile beraber Dini Musiki Kursu ve Arapça Kursu devam ediyor.


Toplam 75 Kursiyer Eğitim Görüyor
Diyanet-Sen'in 5 kursunda Şuanda 75 öğrenci eğitim görüyor, içlerinde il Müftülüğü Dini Musiki korosunun da olduğu bu öğrenciler sosyal faaliyetler alanında da çok aktifler. Geçtiğimiz günlerde İl Müftülüğünün düzenlediği Kutlu Doğum programında söyledikleri birçok Türkçe ve Kürtçe ilahilerle görev alan bu Kursiyerler Diyarbakır halkına çok güzel saatler yaşatmışlardı.


Biz Her Alanda Eğitimciyiz
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şube Başkanı Ömer Evsen, kendilerinin her alanda eğitimci olduklarını ifade ederek "bizler sendikacılığı sadece hak ve para sendikacılığı olarak görmüyoruz. 'En Hayırlınız, İnsanlara hayırlı olandır' düsturuyla hareket edip, toplum için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bu toplum geleceği için ne yapsak bu toplumun haklarını ödeyemeyiz. Bu görevi sürdürebildiğimiz sürece bu hizmetlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz. Bizim için sendikacılık bu noktada ancak ikinci sırada gelir, düsturumuz önce insandır" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir