• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
"Dünya zalimleri eski dönemlerine asla dönemeyecekler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şubesi tarafından, İhvan-ı Müslimin Suriye Lideri Züheyr Salim'in de katıldığı, "Suriye ve savaşı nereye gidiyor" isimli seminer düzenlendi. Programa STK temsilcileri, İHH gönüllüleri ve Suriyeli muhacirler katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşması yapan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, seminere katılan herkese teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan İhvan-ı Müslimin Suriye Lideri Züheyr Salim ise Arap Baharı'nın şimdiki uzantısının Avrupa olduğunu ifade ederek "Dünya zalimleri ve yönetimleri Arap baharından sonraki dönemlerine asla geri dönemeyecekler. Her ne kadar zulümde ileri gitseler dahi baskı ve tazyikatlarını artırsalar dahi eski dönemlerine dönemeyecekler. Arap Baharı, ilk zamanlar her ne kadar Arap diyarında çıksa da belli bir zamandan sonra artık bu insanlığın sorunu haline geldi. Bütün insanlık artık bu durumu ele aldı. Artık insanlık hakkı talep ediyor, köleliği kabul etmiyor, zulmü kabul etmiyor. Avrupa'da gösterilerin başlaması Arap diyarından da çıktı. Avrupa'da bu fevc fevc yayılmaktadır. Avrupa'daki gösteriler 10'uncu haftasını buldu ve daha da ilerlemektedir." dedi.

Suriye'de Beşar Esed'in devrilmesine Birleşmiş Milletlerin müsaade etmediğini savunan Salim, "Suriye'deki devrimi Birleşmiş Milletlerin 5 daimi üyesi ele aldı. Bunu olumsuz şekilde geri çevirdiler. İnsanların akıllarına ve fikirlerine bu devrimin olumsuz yönlerini, olumsuz etkilerini ve başarısızlıklarını, bu işe kalkışanları ikna etmek amacıyla yola çıktılar. Böylece bütün Suriyelilere, bütün bu işi yapanlara; 'Sizin devriminiz başarısız oldu, sizler yenildiniz, yanlış yaptınız.' bu tarz fikirleri onların zihinlerine aktararak, onları tekrar Beşar'ın kollarına itmek istiyorlar." dedi.

Programın sonunda İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla tarafından İhvan-ı Müslimin Suriye Lideri Züheyr Salim'e Mavi Marmara maketi hediye edildi.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir