• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
"Çocuklara okul dışı zamanlarını verimli kullanabilecekleri ortam sunulmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürlüğü'nün sosyal destek alan ailelerin 5 ve 8'inci sınıf arasındaki çocuklarına yönelik düzenlediği etkinlikte konuşan İl Müdürü Gökhan Merakçı, "Çocuklara okul dışı zamanlarını verimli kullanabilecekleri ortam sunulmalı." dedi.

Merakçı, yapılan etkinlikle ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânların sunulmasının amaçlandığını belirtti.

Ekonomik yetersizlik nedeniyle il genelinde yaklaşık 900 aileye her ay ortalama bir milyon TL'ye yakın ekonomik destek sağlandığına dikkat çeken Merakçı, çocuklarımıza sahip çıkmak adına vatandaş olarak hepimize çok büyük görevler düşüyor ifadelerini kullandı.

Merakçı, Şunları söyledi:

"Bizler bugün burada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ülke genelinde okul destek projesi kapsamında, Müdürlüğümüzden sosyal destek alan ailelerimizin 5 ve 8'İnci sınıf arası çocuklarına yönelik bir etkinlik düzenledik. Bu sadece ekonomik destek değil, sosyal anlamda da çocuklarımızın okul yeteneklerine uygun kurslara yönlendirilmesi, gezi, piknik ve sinema gibi sosyal faaliyetler kapsamında zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini amaçlıyoruz."

"Çocuklarımızın okuldaki başarılarını, varsa uyum problemlerini takip etmekteyiz"

"Kurum olarak her zaman ailelerimizin yanındayız." diyen Merakçı, "Çocuklarla okul tatilinin bir gününde bir araya geldik. Karnelerini ve aldıkları başarı belgelerini gördük. Çocuklarımızın hepsi pırıl pırıl, bizler de Aile Bakanlığı olarak çocuklarımıza, ailelerimize gereken desteği verme arzusu içerisindeyiz. Ailelerimizin yanındayız. Onların her ihtiyacı ve sorunlarıyla ilgileniyoruz. Çocuklarımızın okuldaki rehber öğretmenleriyle Müdürlüğümüz irtibat halindedir. Çocuklarımızın okuldaki başarılarının, varsa uyum problemlerini takip etmekteyiz. Bunun yanı sıra çocuklarımızın ilgi duydukları spor, sanat ve diğer alanlardaki durumlarını değerlendirerek ilgili kurumlarla diyaloğa geçmekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz"

Siirt genelinde yaklaşık 900 aileye her ay ortalama bir milyon TL'ye yakın ekonomik destek sağlandığına dikkat çeken Merakçı, çocuklarımıza sahip çıkmak adına toplum olarak herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Merakçı, "Çocuklarımız sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi uygun görülen çocuklarımızdır. Ailelerimize her ay düzenli ekonomik destek sunulmakla beraber çocuklarımızla da kurumun uzman yetkilileri tarafından yakından ilgilenilmektedirler. Tabi çocuklar hepimizin geleceği, çocuklarımıza sahip çıkmak adına vatandaş olarak hepimize çok büyük görevler düşüyor." dedi. (Murat Orhan-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir