• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Hafız Kızlar Kur`an-ı Kerim İle Taçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Samandıra Abdurrahmangazi Merkez Kız Kur’an Kursu, ilk mezun hafızlarını verdi. Gündüzlü eğitim olarak faaliyet veren Kur’an kursunun ilk mezunları için icazet ve taç giyme töreni düzenlendi. 18 hafızlık öğrencisinden 13’ünün mezun eden kursun Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlediği törene, Sancaktepe Müftüsü Yusuf Bingöl’ün eşi Mesude Bingöl, hafızların aileleri, AK Parti Kadın Kolları yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Törende öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, aileler evlatlarıyla bir defa daha gurur duydu. Yoğun bir katılımla mezun olan öğrencilere önce taç giydirildi ardından da mezun olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

HAFIZLARIN SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Törende konuşan Mesude Bingöl, ailelerden kız çocuklarını Kur’an kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulundu. Bingöl, “Kızlarımız birer yürüyen Kur’an’dır. Aileler kız çocukların dini eğitimi almasına özen göstermeli” dedi.

KOÇ: HAFIZ SAYISININ ARTMASI SEVİNDİRİCİ

Samandıra Abdurrahmangazi Merkez Kur’an Kursu öğreticisi Meryem Koç Özgen ise bir yıldır faaliyette olmalarına rağmen böyle bir başarıyı yakalamalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Ailelerin hafızlık konusunda, çocuklarına önem vermeleri gerektiğini anlatan Özgen, “Türkiye’de hafızlık gözardı ediliyordu. Birkaç yıldır hafızların sayısının artmakta” dedi. Meryem Koç Özgen, 2013 hedeflerinin 23 hafız olduğunu ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir