• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
"Çocuklarımızın manevi yönünün gelişmesi için camilere yönlendirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkeze bağlı Şekerpancarı İlkokulu, Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Aşkın, karne iyi de kötü de olsa bununla öğrencinin değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Yarıyıl tatilinin verimli geçmesi için çocuklarımızı camiye gönderip, Kur'an derslerine katılmalarını tavsiye etmeliyiz." dedi.

Yarıyıl tatiline giren öğrencilere tavsiyelerde bulunan Aşkın, "Öğrencilerimizin 15 tatili çok güzel bir şekilde değerlendirmeleri gerekiyor.  Değerler eğitimi başta olmak üzere manevi eğitimden uzak kalmayıp,  camilere gidip Kur'an derslerine katılmaları gerekir. Öğretmenlerin kendilerine verdikleri okuma ödevlerine dikkat etmeleri halinde tatillerinin daha verimli olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir veli evladını her zaman ödüllendirmeyi bilmelidir"

Öğrencilerin karnelerinin değerlendirilmesi konusunda velilere seslenen Aşkın, önemli hususlara dikkat çekerek, "Veliler olarak, öğrencilerimizin karneleri ne olursa olsun, olumlu, olumsuz, iyi veya kötü sonuçta bu yarıyıl tatili, bunun ikinci dönemi de var, eksiği olan öğrencilerimize yardımcı olmalıyız. Niye takdir, teşekkür ve onur belgesi gibi belgeler almadı diye çocuklarımızı rencide etmemeliyiz. Kendi çocuğumuzu komşu çocukları ve diğer çocuklarla kıyas etmemeliyiz. Bu tip hareketler çocukta derin yara bırakır,  derin izler bırakır. Bir veli evladını her zaman ödüllendirmeyi bilmelidir, onun psikolojisini bilmelidir.  Aksi takdirde çocuğunu kaybedebilir bir karneden dolayı. Tavsiyemiz, veliler her zaman çocuklarının yanında olmalıdır, her kaybettiklerinde kazanan yanlarını görmelidir. Çocuğun okula gidiş gelişi bile bir başarıdır. Zamanla aldığı eğitimle daha başarılı olacaktır." diye konuştu.

"Okulumuzda değerler eğitimine önem veriliyor"

Aşkın konuşmasını şöyle tamamladı: "Köy okulumuzda aynı zamanda değerler eğitimine çok önem veriliyor. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'in hayatı başta olmak üzere, İslami eğitim ve öğretim aynı zamanda okulda verilmektedir. Açık söylüyorum, okul idaresi biz velilerden daha çok çocuklarımızla ilgileniyorlar. Bilgilendirme konusunda mesajlar atılıyor, çocuklarınızın temizliğine dikkat edin,  tırnak kesimleri,  sonra başlarını yıkasınlar hiçbir şekilde öğrenciler rencide edilmeksizin her konuda okul idaresi biz velilere yardımcı oluyor. Okulumuz; idaresi, veli ve öğrenci dayanışması açısından örnek bir okul. Okulun kaliteli bir kadrosu var. Okul idaresi biz velilerden daha duyarlılar. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu konuda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." (Nihat Kanat-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir