• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Pakdemirli: Öykü için üzerimize düşen ne varsa yapalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kan kanseriyle mücadele eden ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin'in annesi Eylem Yazıcı ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 11. Berlin Tarım Bakanları Zirvesi'ne katılmak üzere Almanya'da bulunan Bekir Pakdemirli'nin, başkanlık edeceği "Tarım ve Kırsal Alanlarda Yapısal Değişiklikler" konulu oturumun hazırlık çalışmalarına 3,5 yaşındaki Öykü Arin için ara verdiği belirtildi.

Öykü'nün annesi Eylem Yazıcı'yı görüntülü arayan Bakan Pakdemirli  "Öykü için üzerimize düşen ne varsa yapalım. Hem devlet olarak, hem de ben sosyal medya hesabımdan donör ve kan bağışı kampanyası konusunda çağrıda bulunacağım. Bizim yapabileceğimiz ne olursa her zaman bizimle irtibat kurabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Öykü'nün annesi Eylem Yazıcı ise insanların kök hücre konusunda yanlış fikirlere sahip olduğunu, kök hücre bağışı yapmaktan korktuğunu ve bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için yardımcı olunmasını isteyerek Bakan Pakdemirli'ye teşekkür etti.

Öykü Arin ve ailesine söz verdiği üzere sosyal medya hesabından bir video paylaşan Bakan Dr. Pakdemirli, "Öykü ve onun gibi sağlığına kavuşmayı bekleyen binlerce yavrumuz için kan bağışında bulunalım, yavrularımıza umut ışığı olalım." dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir