• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Uşaklı Gönüllüler, Yetimleri Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yaptığı yardım kampanyalarıyla sürekli adını duyuran İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı`nın yetimlerin desteklenmesine yönelik çalışması tüm Türkiye`de yoğun ilgi görüyor.
 

Yapılan çalışmalar kapsamında Bingöllü yetimlerle Uşaklı gönüllü yardımseverler bir araya geldi.
 

Uşaklı yardımseverlerin çocuklara oyuncak ve kitap hediye ettiği buluşmada, gönüllüler amaçlarının yetimleri korumak ve desteklemek olduğunu söylediler.
 

Yetimlere yardım yapanın Cennet`te Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) komşusu olduğuna vurgu yapılan buluşmada, yetimlerin maddi ve manevi desteklenmesi gerektiğini belirtildi.
 

Günün alam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, "Yetim çalışmalarımızın temel amacı ihtiyaç sahibi yetimlere kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları en iyi şekilde hayata hazırlamaktır. İHH İnsani Yardım Vakfı, bir yandan felakete uğramış insanlara acil yardım ulaştırırken, diğer yandan da insan tacirlerinden, organ mafyasından önce yetimlere ulaşmak, yetimleri sağ olan yakınlarına veya güvenilir yetkin ellere teslim edinceye kadar emin ortamlarda gözetip her tür ihtiyaçlarını karşılamak misyonu ile hareket eder" dedi.
 

Gili ve misafirler yetimlerle bir araya gelerek, yetimlere kitap ve oyuncak hediye ettiler.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir