• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
"Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'nin yükselişe geçtiği, kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başladığı dönemlerde hep önüne tuzaklar döşendiğini belirterek, "Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, başlangıçların önemli olduğuna vurgu yaparak; Moğolistan'a kadar gidip Orhun Anıtlarına sahip çıktıklarını, Orta Asya'dan Balkanlar'a, Avrupa'nın içlerinden Sudan'daki Sevakin Adası'na kadar her yerde ata mirasına dört elle sarıldıklarını, Kudüs davasını da canları pahasına sahiplendiklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun için Mekke'nin, Medine'nin, medeniyetimizin sembolü diğer şehirlerin üzerine çok titriyoruz. Bunun için Malazgirt'i, inşallah şimdi Ahlat'ta, Sultan Alparslan Malazgirt'e gitmeden önce Ahlat'ta çadırını kurdu ve orada geceleyip ondan sonra Malazgirt'e geçti, şimdi biz de inşallah Ahlat'ta orada gecelemek için Cumhurbaşkanlığı olarak orada bir makam yapıyoruz ve orada geceleyeceğiz, dualarımızı yapacağız, oradan yola çıkıp Malazgirt'e gideceğiz" değerlendirmelerinde bulundu.

Anadolu Selçuklu'yu, Osmanlı'yı, İstanbul'un Fethi'ni, Akdeniz'den Karadeniz'e gönül sınırları içindeki tüm coğrafyaları kalplerine kazıdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'ni, Kut'ül Amare Zaferini, Samsun'dan başlayıp İzmir'e kadar süren büyük mücadeleyi hafızalarında hep canlı tuttuklarını söyledi.

"Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir"

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'nin yükselişe geçtiği, kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başladığı dönemlerde hep önüne tuzaklar döşendiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde başlatılan atılımların tek parti ve Millî Şef eliyle birer birer akamete uğratılması işte bunun bir örneğidir." diye ekledi.

Adnan Menderes'in demokraside ve ekonomide önünü açtığı Türkiye'nin 27 Mayıs darbesiyle istikrarsızlık batağına sürüklenmesinin ve Turgut Özal'ın inşa ettiği özgürlük ve kalkınma ikliminin uzun koalisyon yıllarında zehirlenmesinin aynı tezgâhın birer parçaları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Türkiye 16 yıldır bir kez daha yükseliş dönemine ve yine yolunu aydınlık istikamette yürütüyor ama yine önümüze tuzaklar konuyor. Son beş altı yıldır yaşadığımız hadiseleri şöyle bir gözünüzün önünden geçirin, hangisi bu ülkenin ve milletin menfaatini düşünen zihinlerin işi olabilir? Gezi olaylarıyla bu ülke çevreci mi yapılmak isteniyordu? Asla. 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hukukumuz mu tahkim edilmek isteniyordu? Asla. PKK'nın ve FETÖ'nün saldırılarına verilen destekle Türkiye'nin demokrasisi mi güçlendirilmeye çalışılıyordu? Asla. Çukur eylemleriyle birliğimize, beraberliğimize mi destek veriliyordu? Asla, kesinlikle hayır. Sınırlarımız ötesinden ülkemize yönelen tehditler karşısında, ülkesinin değil teröristlerin yanında yer alanlar geleceğimizi mi düşünüyordu? Asla."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanının Avrupa'da, Almanya'da, Avrupa Parlamentosunda Türkiye düşmanlarıyla YPG'nin temsilcileriyle fotoğraflar çektirdiğini, görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatarak, "Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Tüm bu gayretlerin nedir amacı? Türkiye'nin önünü keserek yeniden türbülansa girmesini, patinaj yapmasını sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP'nin kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda, amacı zaten açık açıkça görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ve 15 ilçenin AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alaçam ve Asarcık ilçelerinde Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin adaylarını destekleyeceklerini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir